Evde imalat, Evden çalışmak, ev bütçesine katkı, evde iş, evde boncuk, evde üretim, bayanlara iş
21 Mart 2015 Bu içerik 6.437 kez okundu.
ÜRETİM SEKTÖRÜ
Evde yapabilecek ve ev ortamında küçük çaplı üretim yapıp para kazanabileceğiniz işler aşağıdaki gibidir. Hepimiz biliyoruzki bu işler evde rahatlıkla yapılabilen fabrika ortamını gerektirmeyip arge ve iş güvenliğine ihtiyaç duymadan evde rahatlıkla yapabileceğiniz işler fabrikasyon üretimse hayaliniz bu işlerin seri üretim boyutunda düşünüp ortamınızı ona göre geliştirebilirsiniz.Ayrıca vergi avantajınızda oluyor.
iŞTE BUNLARDAN BAZILARI
Evde boncuk işleri
T-shirt Üzerine boncuk işleme
Gelinlik Üzerine Boncuk İşleme
Abiye üzerine boncuk işleme
Evde nikah şekeri yapımı işi
Evde kına paketleme işi
Evde sehpa örtüsü işleme işi
Evde dantel örgü işi
Evde piko işi
Evde seccade işleme işi
Evde yazma (yemeni) kıvırma işleri
Evde hasır çanta örme işi
Evde eşarp kıvırma işi
Evde çanta dikim işi
Evde ebru süsleme işi
Evde kilim(halı) dokuma işi
Evde şapka dikim işi
Evde tablo boyama işi
Evde namaz takkesi örme işi
Evde boncuk süsleme işi
Evde sticker yapım işi
Evde fason bayrak dikim işi
Evde kese yapım işi
Evde sabun işi
Evde surfile işi
Evde sandık süsleme işi
Evde sepet örme işi
Evde kurdela nakışı
Evde dekoratif ahşap süsleme işi
Evde tezhip süsleme işi
Evde mandal işi
Evde takı süsleme işi
Evde deri çiçek yapım işi
Evde gümüş kazaz örme işi
Evde mefruşat dikim işi
Evde katlamalı perde dikim işi
Evde çömlek süsleme işi
Evde deri çiçek süsleme işi
Evde deri aksesuar dikim işi
Evde batik boyama işi
Evde çeyiz ürünleri hazırlama işleri
Evde Bebek şekeri yapım işi
Evde dantel(anglez) örme işi
Evde dekoratif örtü ve kılıf dikim işleri
Elde antep işi yapım işi
Evde kasnak işi
Evde filografi işi
Evde puzzle yapım işi
Evde yatak örtü dikim işleri
Evde ev tekstil ürün dikim işleri
Evde şal örgü işi
Evde model gemi yapım işi
Evde çini süsleme işi
Evde seramik süsleme işi
Evde vitray süsleme işi
Evde cam süsü eşyası yapım işi
Evde biblo eşyalarını süsleme işi
Evde pasta yapımı
Evde ev yemekleri
Evde yaprak sarma işi
Evde içli köfte yapımı
Evde baklava yapım işi
Evde su böreği yapım işi
Evde içli köfte yapım işi
Evde desen tasarım işi
Evde gravür işi
Evde kaligrafi yazım sanatı işi
Evde yağlı boya işi
Evde oyuncak üretimi
Evde paketleme işi
Evde mandal işi
Evde bez bebek yapım işi
Evde düğün organizasyon malzeme üretim işi
Evde terzilik işleri
Evde abiye terzilik işleri
Evde abiye tadilatçılığı işleri
Evde tadilat işleri
Evde düğün fotoğrafçılığı işi
Evde grafik ve reklam tasarım işleri
Evde çocuklar için etkinlik hazırlama işi
Evde kostüm hazırlama ve dikim işi
Evde doğum günü partisi için sunum,ikramlık hazırlama
NAZAR BONCUKLU ŞEFFAF SABUN YAPIMI
Gegbekli Malzemeler;
- Şeffaf Sabun BaZi
- Ard Deniz Esintis Esansı
- Sabun Boyası Yeşil
- Nazar Boncukları
Yapılışı: Şeffaf baz küp küp kesilir, buradaolurlar konulur. Beherin Ağızı kapatılır mikrodalga fırında 20 ve saniyelik Adımlar Ile eritilir. Eriyen baza yeşil boyadan az miktarda eklenir karistirilir ettik. Üzerine eklenir Esans. Olusan köpükleri gidermek Click, Alkol (kolonya) sıkılır.
Kalıba 1 cm kalınlığında dökülür donması Click beklenir ettik Yaklasik. Hafif donan Bazin Üzerine nazar boncukları yerleştirilir Uykuda Kalan baz dökülür ettik. (Bu esnada beherdeki Baz donarsa, mikrodalgada eritebilirsiniz)
TAMAMEN donan sabununuzu kalıptan çıkartabilirsiniz. Kalıptan Çıkan sabununuzu çöp şiş cubuklari Ile delerek, çıkıntı ipi geçirebilirsiniz. Ya da kurdele iğnesi ile aynı işlemi yapabilirsiniz.
* * * * * *
SABUN VE KOKULU TAŞTA FIRÇA BOYA KULLANIMI
Sabun veya kokulu taşı yapıp, tamamen soğuyup sertleşmesi için bırakınız.
Fırça boya, jel kıvamında olup fırça ile kolayca uygulanabilen bir boyadır.
Tamamen sertleşen sabununuzun boyamak istediğiniz detayını, kuru bir fırça yardımı ile boyadan alıp boyayabilirsiniz. İstediğiniz görüntüyü elde etmek için bir kaç kez üzerinden geçebilirsiniz.
Aynı işlemi kokulu taş için uygulayabilir. Kokulu taşlarda eskitme yapabilirsiniz.
EVDE KOKULU TAŞ YAPIMI
1. Kokulu taş tozu bir kapta 100 gr, kaynar su ise mezürde 60 ml ölçülerek hazırlanır.
2. Su, geniş bir kaba konur, üzerine kokulu taş tozu sepelenir ve karıştırılır.
3. Çıkacak kokulu taş modelinde hava kabarcığı oluşmaması için, karışım yavaş yavaş iyice karıştırılır.
4. Karışım süresi 1 dakikayı geçmemeli ve karışım fazla sertleşmemelidir.
5. Karışım, kalıba dökülür ve hava kabarcıklarını engellemek için, kalıp titreme hareketi ile hafifçe sallanır.
6. Kokulu taşınız, yaklaşık olarak 15-20 dakika sonra sertleşmesini tamamlayacaktır. Bu süre sonunda, rahatlıkla kalıptan çıkarılabilir.
* * * * * * *
Evde yapılacak işlerden biri de kutu yapımıdır
Evinizden kutu işi yaparak,güzel bir ek gelir elde edebilirsiniz.Bunun için de herhangi bir beceriye ihtiyacınız yoktur.Öğrenmesi ve yapması,her ev hanımının üstesinden gelebileceği derecede kolaydır.Daha çok süs ve hediyelik eşya olarak kullanılacak kutular,sizin için güzel kazançlı bir iş olabilir.
* * * * * * * *
Evde Takı İşi Nasıl Yapılır?
Evden en küçük bir iş yürütmek için bile iş izinlerinizi almanız gerekecektir. Aynı zamanda satış yapmak için gerekli izinleri de almanız, vergi dairesine kaydınızı yaptırmanız gerekecektir. Ödediğiniz vergileri satış fiyatlarınıza ekleyebilirsiniz. Ancak ödemek zorunda kalacağınız vergileri iyice öğrenin ki, bunları fiyatlara doğru bir şekilde yansıtabilesiniz.
Takılarınızın toptan ve perakende satış fiyatlarını belirleyin. Yaptığınız her takı için kullandığınız malzemelerin fiyatlarını toplayın. Çıkan sonucu 2 ile çarpın ve sonuç sizin toptan satış fiyatınız olacaktır. Perakende satış fiyatınız ise, toptan satış fiyatınız x 2 olacaktır. Ancak perakende satış fiyatınızın üzerine , ödemek zorunda kaldığınız vergileri de ekleyin.
Kaliteli bir dijital fotoğraf makinası edinin. Eğer fotoğraf çekme konusunda yeteneğinize güvenmiyorsanız, bir arkadaşınızdan yardım da isteyebilirsiniz. En iyi takılarınızın mükemmel kalitede fotoğraflarını çekmeniz gerekmektedir. Tek sayfalık, bir tasarım broşürü hazırlayın ve içine takılarınızın fotoğraflarını, fiyat listesini ve irtibat bilgilerinizi ekleyin.
El işi ve hediyelik eşya fuarlarını takip edin. Fuarlarda belli bir ücret karşılığı tezgah kiralayıp, ürünlerinizin satışını gerçekleştirebilirsiniz. Fuar düzenleyici satış izni işlemlerini düzenlemekte olduğu için sizin ayrıca bir satış izni almanıza gerek olmayacaktır. Bu fuarlarda müşteriler sizden toptan fiyatına ürün alımı yapıp, kendi mağazalarında tekrar satmayı hedeflemektedirler. Bu tür fuarlara katıldığınız zaman, broşürlerinizi de yanınıza almanız ve dağıtmanız gerekecektir. Bu sebeple, bir fotoğrafçıdan takılarınızın en güzel fotoğraflarından oluşan bir sunum hazırlamasını isteyebilirsiniz.
* * * * * * *
Çiçek Kurutarak para kazanmak
Çiçekler her kadın için ayrı ayrı anlam taşımaktadır.Ama hemen hemen tüm kadınlar çiçeklere karşı bir yakınlık duymaktadır.Peki çiçeklerle ilgilenerek para kazanacağınız hiç düşündünüz mü? Düşünmediyseniz,düşünmeye başlayabilirsiniz.Oldukça yeni bir alan olması sebebiyle daha da gelişeceğini düşündüğümüz bu iş,çoğu ev kadını için bir güzel bir gelir oluşturabilir.
* * * * * * *
Su şelaleleri nasıl yapılır?
Dekoratif bir su şelalesi yapmak için gerekli en önemli şey, su sirkülasyonunun sağlanmasıdır, bu da özel bir elektirikli pompa ile mümkün olacaktır. Pompaya ve AC adaptörüne ihtiyacınız olacaktır, ayrıca bir miktar da pile. Voltajin 12 volt`u geçmemesi gerekecektir.
Ayrıca güzel ev aksesuarları hazırlayabilmek için çeşitli şekillerde tüplere, bitkilere ve dekoratif malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Çeşmenin tabanı olarak, seramik kaseler, saksılar veya çanaklar kullanabilirsiniz. Tüm bu ihtiyaç duyacağınız ,malzemeleri internet üzerinden de sipariş etmeniz mümkün. Birlikte 35 cm çapında bir su çeşmesi yapma işlemine biraz daha yakından bakalım.
Delikler için gerekli yerleri seçin. Delikten bir tüp sokun. Unutmayın ki, bu tüpün bir ucunun çeşmenin en altına gitmesi gerekirken, diğer ucunun ise yaklaşık 3-5 cm yukarıda olması gerekmektedir. Bu iş tamamlanınca, yüzeyi hazırlama işine geçin. Genelde farklı büyüklüklerde ve renklerdeki kum ve çakıl taşlarını bu iş için kullanabilirsiniz. Tüpleri de kum ve çakıllar ile süslemeniz gerekecektir. Eğer daha sofistike bir görünüm vermek istiyorsanız, birkaç tüp kullanabilir ve çakıl yerine gerçek deniz kabukları yerleştirebilirsiniz. Her şey sizin tercih ve yaratıcılığınıza bağlı. Deneyim kazandıkça, daha karmaşık malzemeler de ekleyebilirsiniz, örneğin dekoratif bitkiler, ışık yansıtan iki kutuplu lambalar kullanmayı deneyebilirsiniz.
Tasarım işini tamamladıktan sonra, pompayı tüpe takın ve işte şelaleniz hazır.
Hazırladığınız şelaleleri civarınızdaki bir hediyelik eşya ya da el işi dükkanında satabilir hatta, yerel bir süper market ile anlaşma düzenleyebilirsiniz. Bunun yanısıra el işlerinizi satabileceğiniz uygun internet mağazaları bulmanız da mümkün. Hatta gittigidiyor,senyapsensat.com ve ebay üzerinden de bunların satışını yapabilirsiniz ( el işi malzemeler bu siteler üzerinden iyi satılmaktadır). Denemekten korkmayın, kendinize ve yaratıcılığınıza güvenin. El yapımı su şelaleleri sizler için yaratıcı bir hobi ve kazançlı bir iş olacaktır.
* * * * * Evde Balık Üretimi
Ev hanımları, öğrenciler, emekliler… Kısaca evde iş imkanı arayan herkes evde balık üreterek güzel birek gelir elde edebilir. Bunun için sadece istekli olmanız yeterli.
CES Akvaryum’un başlatmış olduğu bir projede, evde iş yaparak para kazanmak isteyenlere güzel bir fırsat sunuluyor. Proje kapsamında ortalama 2000 kişiye ek gelir sağlanması planlanıyor.
Nasıl Başlanır?
Balık üretimi için gerekli her ne varsa( üretim tankları, teknik araçlar, balıklar, balık yemleri vb.) firma tarafından mikro krediyle temin edilmekte. Yetiştiriclere sunulan bu kredi tamamen faizsiz olmasıyla ve 48 aya kadar varan ödeme seçenekleriyle dikkat çekiyor.
Daha önce balık yetiştirme konusunda hiçbir bilginiz olmasa dahi bu işi yapmanız mümkün. Çünkü yetiştiricilere, balık eğitimi için gerekli eğitim ücretsiz olarak verilmekte. Ayrıca üretim esnasında, uzman veterinerler ve su ürünü mühendisleri tarafından balıklar kontrol ediliyor. Böylece üretimin devamlılığı sağlanarak üreticinin mağdur olması önlenmiş oluyor.